VILKEN TYP AV POOL SKALL JAG VÄLJATyp av poolstomme
Trästommar har byggts i Sverige i 40 år. Tryckimpregnerat virke/plywood är ett bra alternativ där det kan vara svårt at komma åt med en prefabricerad betongstomme. Dessutom förkortas byggtiden avsevärt, jämfört  exempelvis en gjuten pool eller en pool byggd i betonghålsten. Många material har testat i Sverigeunder en lång tid, de flesta har inte hållit måttet - frusit eller rostat sönder på grund av vårt klimat.


Liten relaxpool eller simbassäng
PoolHusets erfarenhet är att de flesta poolägare nyttjar största delen av vistelsen i poolen till avkoppling eller lek.

Kunden bör ta ställning vilka som ska bada i poolen och vad man vill ha ut av sin pool?  Lek, motion terapi, etc. Ni bör välja en pool som passar just Ert behov


Barn och Pool
Många tycker att en grundare del kan passa bra när man har barn. Detta kan stämma till en viss del, men barnen lär sig fort att simma sedan är grunddelen mest till hinder. Vill man spela vattenvolleyboll eller någonannan sport är det synd om den ena parten står i knädjupt vatten och den andra knappt bottnar. Det kan vara bättre att ordna med en separat barnpool till de minsta.

Säkerhet
Poolen måste täckas med ett överdrag alternativt minst 90 cm högt staket. Poolägarens barn lär sig oftast regler och respekt för vattnet, men kanske inte grannens barn, kompisar, gäster, mm.  Det är viktigt att överdraget är så enkelt som möjligt så de flesta i familjen kan sköta det.


Då finns förutsättningarna att man alltid täcker över poolen. Man slipper då även en massa löv och skräp. En bra pooltäckning bidrar även till en väsentlig besparing när det gäller uppvärmingskostnad. PoolHusethar en lösning för alla!


Tomtstorlek och läge
Har man en stor tomt är poolens storlek oftast inget problem, men är tomten liten kanske en mindre poolstorlek är att föredra.  En av de vanligaste storlekarna är  4 x 8 m. PoolHuset kan bygga en pool  helt anpassad till kundens önskemål. 


Väderstreck, sol samt vindskyddat läge är viktiga faktorer att tänka på. Åtkomlighet är också viktigt, för en rationell skötsel bör man kunna gå runt poolen. PoolHuset kan hjälpa till att på plats hitta den bästa lösningenjust för er. Väderstreck, sol samt vindskyddat läge är viktiga faktorer att tänka på.


Åtkomlighet är också viktigt, för en rationell skötsel bör man kunna gå runt poolen. PoolHuset kan hjälpa till att på plats hitta den bästa lösningenjust för er.


Ekonomi
Självklart är en större pool dyrare att bygga och värma än en mindre. Då poolprojekt är en långsiktig investering för hälsa, välbefinnande, umgänge med släkt och vänner, glädje, mm, så är det viktigt att från  början veta hur man skall använda sin pool. Vilka investeringar är man villig att göra direkt eller kanske i en framtid.  Överdrag, värmepump, solfångare, etc. är oftast investeringar som lönar sig i längden. Prata med oss för goda råd.